Goedkoop autorijlessen in Breda en omgeving

De scherpste tarieven voor rijlessen in Breda, Tilburg en omgeving! Je rijbewijs behaal je met een lach, niet met een lege bankrekening!

Persoonsgerichte rijlessen

Iedereen is anders! Zo is onze rijles instructeur onwijs gezellig. Tijdens de rijlessen houden wij het wel serieus: elke leerling doorloopt zijn traject op unieke wijze.

Jonge rijles instructeur

Onze rijles instructeur heeft al meer dan vijf jaren ervaring in het verzorgen van rijlessen. Met zijn enthousiasme en positieve energie bouwt die met elke leerling een vriendschappelijke band op.

Snel je rijbewijs B halen

Wil jij jouw rijbewijs binnen een maand behalen? Bij Rijschool Snel Rijlesssen kan alles! Binnen een maand kan jij je rijbewijs behalen in Breda, Tilburg en omstreken!

Jouw Rijbewijs B halen begint met de juist rijschool kiezen in Breda

Snel en goedkoop je rijbewijs B behalen in Breda, Tilburg en omstreken? Dan ben je bij Snel Rijlessen aan het juiste adres. Ervaar de leukste autorijlessen en je rijbewijs behalen tegen zo laag mogelijke kosten!

snelrijlessen.nl geeft lessen in breda, tilburg en omgeving

Waar kan ik autorijlessen volgen?

En moet jij overdag werken of naar school? Wil jij in het weekend rijden? Kies dan voor Snel Rijlessen, een flexible en transparant rijschool.

autorijlessen in een veilig auto bij snelrijlessen.nl

Vraag een gratis proefles aan bij Snel Rijlessen!


Tijdens de eerste autorijles maak je kennis met jouw persoonlijke rijinstructeur. Na de proefles, geven wij een objectieve beoordeling aan de hand van jouw vaardigheiden. Op basis hiervan stellen we een pakket samen op maat, zo weet jij gelijk weet waar jij aan toe bent! Je wil natuurlijk weten wat een rijbewijs halen gaat kosten.


Je voorbereiden op je eerste rijles in Breda

Hoe bereid je je voor op je eerste rijles? Neem allereerst de verkeersregels door - het zal je niet alleen helpen bij het afleggen van je theorie-examen, het houdt ook de regels en voorschriften van de weg vers in je geheugen. We hebben hieronder alvast twee gouden tips voor je eerste rijles:

 • Kies een praktische outfit uit. Probeer iets comfortabel te dragen waarin je je kunt bewegen en vermijd beperkende kleding en schoeisel. Vooral hoge hakken en teenslippers zijn niet ideaal tijdens het rijden.
 • Zorg ervoor dat je lichamelijk fit bent om te rijden. Vermijd drinken de avond ervoor en vergeet niet je bril of contactlenzen mee te nemen als je die nodig hebt.

Wat doe je tijdens je eerste rijles?

Maak je geen zorgen - je zult niet meteen op de bestuurdersstoel stappen. Eerst rijdt je instructeur je naar een rustige weg waar je bediening van de auto leert.

Voordat je aan je eerste rijles begint is het belangrijk om te kijken naar de volgende punten:

 • Deuren - controleer of alle deuren gesloten en vastgezet zijn voordat je je motor start.
 • Zitplaats en stuurinrichting - stel je zitplaats zo in dat alle elementen van de auto binnen handbereik zijn en je een goed zicht op de weg hebt. Stel ook je hoofdsteun af om een whiplash te voorkomen als je bij een ongeluk betrokken bent.
 • Veiligheidsgordel - zorg ervoor dat jij en je passagiers goed vastgegespt zitten.
 • Spiegels - plaats je spiegels om je dode hoeken zo klein mogelijk te maken.


Hoe krijg ik de auto in beweging?

 1. Druk met je linkervoet de koppeling in en houd hem ingedrukt.
 2. Kies de eerste versnelling.
 3. Trap met je rechtervoet het gaspedaal in tot je ongeveer 1500-2000 toeren hebt.
 4. Breng de koppeling langzaam op tot je het ‘overdrachtspunt ‘vindt.
 5. Wees klaar om de handrem op het juiste moment los te laten.
 6. Observeer - laat je instructeur zien dat je je bewust bent van je omgeving
 7. Kijk rondom de auto op zoek naar alles wat je rijles kan beïnvloeden.
 8. Kijk over beide schouders.
 9. Maak de handrem los.
 10. Laat de koppeling langzaam los terwijl je zachtjes je voet op het gaspedaal zet.
 11. Als je merkt dat je te snel begint weg te rijden, versoepel je het gas en regel je de snelheid van het voertuig met behulp van het koppelingspedaal.


Wat als ik een fout maak?

Het is normaal dat je nerveus bent als je leert rijden - en er wordt niet van je verwacht dat je alles meteen onder de knie hebt. Rijden is iets waar je met tijd en oefening beter in wordt. Zelfs bestuurders die al jaren op de weg zitten, worden nog steeds beter. Maak je dus geen zorgen dat je een fout maakt - je instructeur heeft het allemaal al eens gezien.

In het (onwaarschijnlijke) geval dat er iets misgaat, wees gerust dat je instructeur de auto kan besturen. Alle professionele rijscholen gebruiken auto's met dubbele besturing, wat betekent dat je instructeur kan inspringen als je wat hulp nodig hebt.


Proefles

80 minuten

(Gratis bij aanschaf van een pakket)

€ 40,- Proefles (80 minuten)!

Tijdens jouw eerste rijles nemen wij extra om zo een eerlijke beoordeling te geven.

(Proefles is gratis bij aanschaf van een pakket)

Pakket 2

13 autorijlessen

van 50 minuten

Pakket 3

19 autorijlessen

van 50 minuten

 

Pakket 4

29 autorijlessen

van 50 minuten

Pakket 5

37 autorijlessen

van 50 minuten

Prijslijst examens

om je rijbewijs te

halen

 


Waarop moet je letten bij het rijexamen Zeven tips van de examinator

Veilig theorie-examen doen bij het CBR

Praktijkexamen rijbewijs B

Denken jouw instructeur en jij dat je klaar bent om zelfstandig de weg op te gaan? Dan kun je bij het CBR jouw praktijkexamen aanvragen. Om op praktijkexamen te mogen, moet je alvast jouw theorie-examen, gezondheidsverklaring en de machtiging van de rijschool geregeld hebben. De minimale leeftijd waarop de leerling mag deelnemen aan het praktijk examen is 17 jaar. Wanneer je jouw examen met goed gevolg afsluit, kun je jouw rijbewijs in Breda aanvragen. Ben je jonger dan 18 wanneer je jouw rijbewijs haalt? Dan mag je in het begin enkel met een bekwame begeleider de weg op, maar kun je wel alvast rijervaring opdoen.

Hoe ziet een praktijk examen voor je rijbewijs B eruit? Bekijk de video hiernaast.

Zo Gaat Het Bij Het CBR Praktijkexamen Auto

Wat jij moet regelen voordat je autorijlessen kan volgen?

Rijschool Snel Rijlessen machtigen

Je moet onze rijschool machtigen om deel te kunnen nemen aan het praktijkexamen. Volg de volgende stappen om dit eenvoudig zelf te kunnen doen:

 • DigiD aanvragen
 • Noteer het rijschoolnummer. Deze kun je aanvragen door contact met ons op te nemen.
 • Inloggen op de website van het CBR en de rijschool machtigen.

Hierna krijgen jij en de rijschool een email met bevestiging van de machtiging. Vervolgens zullen wij samen met jouw het rijexamen inplannen.

Gezondheidsverklaring rijbewijs CBR

Autorijles in Breda

Breda is een stad in Noord-Brabant. De stad Breda, die tevens een gemeente is, omvat enkele dorpen, waaronder Bavel, Ulvenhout en nog veel meer. Vanwege de ligging binnen de gemeente geeft Snel Rijlessen ook lessen aan leerlingen in de omliggende dorpen.

Breda ligt nabij verschillende snelwegen in alle richtingen. Tijdens jouw rijlessen kun je oefenen op veel verschillende stukken weg. Daarnaast zijn er veel richtingen waar jij straks heen kunt met jouw rijbewijs! Het halen van jouw rijbewijs in Breda is daardoor zeker een praktische toevoeging voor jouw zelfstandigheid.

Daarnaast kent Breda enkele scholen, als Avans, BUas en het ROC. Ook voor studenten zijn wij de geschikte rijschool, wegens onze flexibele lestijden in het weekend en de avonduren, of juist tijdens een tussenuur.

Zien wij jouw binnenkort terug bij onze rijschool?

Zin om te beginnen?
Laten we dat regelen!

Vul de contactformulier in,
en we gaan zo snel mogelijk beantwoorden!


Goed om te weten

Er zijn in Nederland twee organisaties die verantwoordelijk zijn voor de afgifte van rijbewijzen en het afnemen van rijexamens:

RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) - Dienst Wegverkeer
De RDW-overheidsinstantie geeft rijbewijzen uit, houdt toezicht op registratie zoals kentekenplaten en controleert de technische staat van motorvoertuigen.

CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) - Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen
Het CBR is verantwoordelijk voor het afnemen van rijexamens in Nederland voor alle motorvoertuigen, waaronder auto's, scooters, motorfietsen en vrachtwagens.

Rijexamens in Nederland

Internationals die hun buitenlands rijbewijs niet voor een Nederlands rijbewijs kunnen omwisselen, zullen bij het CBR een rijexamen moeten afleggen, met zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte.

Wanneer kun je je rijbewijs halen?

In Nederland kan een rijbewijs voor het besturen van een auto (rijbewijs B) verkregen worden vanaf 17 jaar. De bestuurders moeten echter totdat ze 18 jaar zijn, onder toezicht staan van een volwassene, die minstens 27 jaar oud is.[1] Als binnen vijf jaar nadat een rijbewijs aan een nieuwe bestuurder is afgegeven twee ernstige overtredingen worden begaan, wordt het rijbewijs ingetrokken en moet de houder opnieuw examen doen om zijn rijbewijs terug te krijgen.

Gekwalificeerd blijven

Iedereen die voor het eerst slaagt voor zijn rijexamen krijgt een beginnersrijbewijs. Afhankelijk van je leeftijd is dit 5-7 jaar geldig. Voor houders van een beginnersrijbewijs geldt een systeem van strafpunten: er worden punten gegeven voor verkeersovertredingen. Als je 2 of meer strafpunten hebt, raak je je rijbewijs kwijt. Het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheidsbewijzen van Motorvoertuigen (CBR) beoordeelt dan opnieuw je rijvaardigheid. Je kunt je rijbewijs definitief kwijtraken.

De overtredingen omvatten:

● Bumperkleven
● Overschrijding van de maximumsnelheid met ten minste 30 km/u (19 mph)
● Rijden onder invloed (bloedalcoholgehalte van 0,2 promille of meer)
● Dood of letsel veroorzaken door gevaarlijk rijgedrag
● Een bromfiets mag bestuurd worden door personen van 16 jaar of ouder die in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs (categorie AM). Sinds 1 maart 2010 moet elke bestuurder naast een theorie-examen ook een praktijkexamen afleggen. Houders van rijbewijzen categorie A of B mogen een bromfiets besturen zonder aanvullende documenten of examens.

Vanaf 1 juli 2015 is een rijbewijs vereist voor een tractor aangeduid met T. Dit rijbewijs kan verkregen worden vanaf 16 jaar. Mensen met een rijbewijs voor auto's (B), verkregen op of vóór 1 juli 2015, kunnen een tractor besturen zonder extra examens.

Een rijbewijs B halen?

Een rijbewijs betekent vrijheid: je kunt overal makkelijk komen, je bent van niemand afhankelijk en je kunt gaan en staan waar je wilt. Natuurlijk heb je daarvoor een auto nodig. Voordat je aan lenen of kopen van een auto kunt denken, heb je echt de roze kaart nodig.

Rijschool kiezen in Breda

Het grote aanbod aan rijscholen maakt het moeilijk de juiste rijschool te kiezen. Niet alle rijscholen bieden dezelfde kwaliteit. Het leven is vaak al duur genoeg, dus het is verstandig om verschillende rijscholen op prijs te vergelijken. Sommige scholen geven speciale studentenkortingen, of bieden een examengarantie pakket aan. Neem de tijd om uit te zoeken wat bij je past. Wil je liever nu je rijbewijs halen? De meeste rijscholen bieden een spoedcursus aan, waarmee je in tien dagen je rijbewijs kunt halen.

Schrijf je in bij een gerenommeerde Bredase rijschool

Schrijf je in bij een rijschool die een hoog slagingspercentage heeft. Een heel belangrijk gegeven is dat ze geclassificeerde instructeurs hebben die je gedurende je rijlessen zo goed mogelijk ondersteunen. Snel Rijlessen staat bekend om zijn vriendelijke en ervaren instructeurs met bijbehorende slagingspercentages.

Het verkrijgen van een rijbewijs

Er zijn een paar stappen die men moet volgen om een rijbewijs te verkrijgen. Men moet naar een rijschool gaan en beginnen te leren autorijden. Er is ook een verplicht theorie-examen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). In Nederland zijn fietsen een heel belangrijk onderdeel van het examen. Fietsers zijn overal en auto's moeten vrij vaak voor hen wijken. Geen voorrang verlenen aan een fietser tijdens je examen betekent dat je automatisch gezakt bent. Je kunt het examen ook afleggen in een automatisch voertuig, wat betekent dat je alleen in een automatisch voertuig mag rijden (code 78). Er is geen wettelijk minimumaantal lessen dat gevolgd moet worden.

Corona: alle rijbewijzen en code 95 uitgebreid

Als je ten gevolge van de corona crisis je rijbewijs niet kunt of hebt kunnen vernieuwen, krijg je meer tijd om het te verlengen (in het Nederlands). De geldigheidsduur van alle rijbewijzen, ook die van alle beroepschauffeurs en van de code 95 kwalificatie, is verlengd. Ook de geldigheid van nascholing voor de code 95 kwalificatie is verlengd.

Buitenlands rijbewijs

Je kunt je buitenlandse rijbewijs in Nederland gebruiken. Als je eenmaal Nederlands ingezetene bent, moet je echter binnen een bepaalde tijd (overgangsperiode) een Nederlands rijbewijs halen. Dit hangt af van het land waar je je rijbewijs oorspronkelijk hebt gehaald.

Gezondheidstoestanden en autorijden

Als je, vanwege een gezondheidstoestand, moet aantonen dat je medisch geschikt bent om een voertuig te besturen, is een medische keuring niet altijd nodig. Het CBR kan je arts om informatie over je gezondheidstoestand vragen.

Brexit

Het VK heeft de Europese Unie verlaten. Dat betekent dat het VK vanaf 1 januari 2021 als een derde land wordt beschouwd. Als je een Brits rijbewijs hebt of een rijbewijs uit Gibraltar, zijn er gevolgen. Hoe die gevolgen voor jou uitpakken hangt af van wanneer je in Nederland ingezetene werd en of je beroepschauffeur bent of niet.

Tussentijdse toets

Als de leerling geslaagd is voor zijn theorie-examen, kan hij een TTT (TussenTijdse Toets) aanvragen. Dit is een tussentijds examen waarbij de leerling twee speciale manoeuvres moet doen. Als hij die met succes afrondt, is hij vrijgesteld van die manoeuvres bij het afsluitende praktijkexamen. De manoeuvres omvatten:

● Parkeren
● Stoppen (stopopdracht), d.w.z. achter een voertuig stoppen en wegrijden
● Draaien

Een leerling die geslaagd is voor het theorie-examen kan deelnemen aan het praktijkexamen, mits het CBR besloten heeft dat de leerling daarvoor in aanmerking komt. Men moet een EV (Eigen Verklaring) invullen: een lijst van elf vragen over iemands algemene gezondheid (b.v. "bent u ooit behandeld voor een geestesziekte of heeft u diabetes?") Het praktijkexamen behandelt alles wat geleerd had moeten worden: in de binnenspiegel kijken, dan in de buitenspiegel en dan over de schouder bij elke bocht (twee keer per bocht), de snelweg op en af rijden, weten wat er onder de motorkap zit, wat alle lampjes op het dashboard betekenen, enz.

Na het slagen voor het examen moet men met een goedgekeurde pasfoto naar het gemeente/stadhuis gaan; een paar dagen later kan het rijbewijs afgehaald worden. Als het praktijkexamen door een 17-jarige is afgelegd, hebben ze ook een pasje nodig [clarification needed] om hun rijbewijs te krijgen. Op de pas staan de naam van de bestuurder en de naam/namen van de begeleiders: alleen de op de pas genoemde begeleiders mogen toezicht houden.

Iedereen die in Nederland een auto, vrachtwagen, bus, bromfiets, speed-pedelec (snelle elektrische fiets) of ander motorvoertuig bestuurt, heeft een rijbewijs nodig. Het hangt van het voertuig af welk type rijbewijs nodig is. De verschillende soorten rijbewijzen zijn onderverdeeld in categorieën.

Praktisch examen

Veel jongeren vrezen het praktijkexamen. Het is echter belangrijk dat je kalm blijft, zodat je zelfverzekerd overkomt in de auto. De examinator beoordeelt je op verschillende dingen, zoals het in- en uitvoegen en de speciale manoeuvres. Hij let ook op je kijkgedrag, of je verkeerssituaties goed inschat en of je rekening houdt met andere mensen in het verkeer. Het hoeft echt niet perfect te zijn, het gaat om het grote geheel. Tijdens het examen moet je ongeveer 15 minuten zelfstandig naar een bestemming rijden. Dat kan met een navigatiesysteem, aan de hand van een clusteropdracht of naar een punt dat je kent of kunt zien. Onmiddellijk na het examen hoor je of je geslaagd bent.

Rijopleiding in stappen (RIS)

De rijopleiding in stappen is een vrij nieuwe lesvorm die steeds populairder wordt. Dat is niet verwonderlijk, want het slagingspercentage ligt een stuk hoger dan bij een traditionele opleiding. De RIS werkt met een duidelijke lesstructuur en een leerlingenkaart waarop al je vorderingen worden bijgehouden. Deze rijopleiding is niet duurder en duurt niet langer dan een gewone rijopleiding. Het kan dus geen kwaad om bij het kiezen van een rijopleiding uit te zoeken of ze deze lesvorm aanbieden.

Contact CBR Examencentrum Breda

Je kunt telefonisch contact opnemen met het CBR via het telefoonnummer
088 227 77 00 of je kan persoonlijk langsgaan bij de CBR op de volgende locatie:

Heerbaan 4,
4817 NL Breda

Mocht het zo zijn dat je op vakantie bent of woon je nog in het buitenland? Dan is er een apart nummer dat je kan bellen: +31 88 227 77 00. Houdt er wel rekening mee dat het CBR enkel op werkdagen te bereiken is tussen 9.00 - 17.00 uur.

Een Nederlands rijbewijs vernieuwen als je buiten Nederland woont

Wil je je Nederlandse rijbewijs vernieuwen en woon je buiten Nederland? Dan hangt het van het land waar je woont af of je je rijbewijs kunt vernieuwen.

In dit artikel vind je informatie over de volgende onderwerpen:

 • Ik woon in de Europese Unie
 • Ik woon buiten de Europese Unie
 • Ik woon in de Europese Unie

Als je een Nederlands rijbewijs hebt, maar in een ander land van de Europese Unie (EU) of Europese Vrijhandelsassociatie (EVA) (dan Nederland) woont, kun je je rijbewijs niet vernieuwen. Je moet je rijbewijs omwisselen via de autoriteiten in het land waar je woont. Lees meer over het vernieuwen van je rijbewijs vanuit het buitenland op Nederland Wereldwijd.nl.

Verlopen of verloren rijbewijzen

Als je Nederlandse rijbewijs verlopen of verloren is en je het in het buitenland wilt omwisselen, kun je een certificaat van echtheid aanvragen. Ga voor meer informatie naar de website van het CBR.

Helaas is het echtheidscertificaat geen garantie dat je je rijbewijs ook werkelijk kunt inwisselen. De RDW raad je daarom aan ook contact op te nemen met de autoriteiten van het betrokken land om te informeren naar de voorwaarden voor het omwisselen van je rijbewijs. De procedure voor het verkrijgen van een geldig buitenlands rijbewijs wordt door de buitenlandse autoriteit bepaald. Het kan zijn dat je het examen opnieuw moet afleggen. Meer informatie is te vinden op Nederlandwereldwijd.nl.

Ik woon buiten de Europese Unie

Als je niet in Nederland of in een lidstaat van de Europese Unie (EU) of de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA) woont, kun je een nieuw rijbewijs aanvragen bij de RDW.

Een nieuw rijbewijs aanvragen

Zo vraag je een nieuw Nederlands rijbewijs aan:
Vraag een aanvraagformulier aan door een e-mail naar de RDW te sturen. De RDW stuurt het aanvraagformulier naar het adres voor correspondentie in Nederland dat je moet opgeven. Het aanvraagformulier heeft een sticker voor de rijbewijs foto en kan daarom niet van de website van het CBR gedownload worden.

Stuur het ingevulde aanvraagformulier samen met de vereiste documenten naar de RDW:
Eenheid Rijbewijzen, Postbus 9000, 9640 HA Veendam.

Het is ook een mogelijkheid om een rijbewijs aan te vraqen bij de gemeente Breda via deze link:
https://www.breda.nl/rijbewijs-0

Vergoedingen

Aanvraag rijbewijs voor Nederlanders die in het buitenland wonen €30.004.  Als alles goedgekeurd is, stuurt de RDW het rijbewijs binnen 10 werkdagen naar het adres voor correspondentie in Nederland dat je op hebt gegeven.

Belangrijk

Het is alleen mogelijk je rijbewijs te vernieuwen als je een EU/EVA onderdaan bent.

Om je rijbewijs te vernieuwen, moet je de RDW een correspondentieadres in Nederland geven. De RDW stuurt het aanvraagformulier en het rijbewijs naar dit adres. De RDW stuurt geen aanvraagformulieren en rijbewijzen naar andere landen. Je geeft het adres voor correspondentie op bij het aanvragen van het aanvraagformulier in stap 1.